2 weekjes Dubai (Oman) - Veerle en Raf

6 april tot en met 13 april 2015
6 april tot en met 12 april 2017


vooraf   volgende dag

Dag 1: reisdag naar Dubai


Boeing 777-300ER voor vlucht EK056 Bij het boeken van onze vliegtickets bleek dat vliegen naar Dubai vanaf Düsseldorf een pak goedkoper was dan vliegen vanaf Brussel. De autorit naar ginder is doenbaar en we vinden ook een erg goedkope parking buiten de luchthaven.
De keuze voor Düsseldorf is dus snel gemaakt.

Iets voor de middag vertrekken we met de eerste shift naar Düsseldorf. Na een vlotte rit moeten we terplekke even zoeken naar de parking maar die wordt ook snel gevonden. Ook daar verloopt alles vlotjes en we worden meteen met een shuttlebusje naar de luchthaven gebracht. Een ritje van een 10-tal minuten.

We zijn ruim op tijd voor de check-in, alleen vreemd dat Marco"s rugzak afzonderlijk afgegeven moet worden. Blijkbaar horen rugzakken in Düsseldorf bij de speciale bagage!

Mooi op tijd vertrekken we met onze Boeing 777 naar Dubai. Een vlucht van 6.5 uur.

Na een rimpelloze vlucht landen we in Dubai. Het duurt even voor we de immense luchthaven kunnen verlaten want de afstanden zijn groot en bij de douane gaat het even wat langzaam. Maar uiteindelijk staan we in de warme nachtlucht van Dubai. We schuiven aan voor een taxi en na een rit van een 20 minuutjes komen we aan bij ons hotel (Exclusive Maples Hotel Apartments).

We checken snel in en duiken dan zo rap mogelijk in bed want morgen moeten we er vroeg uit voor een daguitstap naar Oman.