2 weekjes Dubai (Oman) - Veerle en Raf

6 april tot en met 13 april 2015
6 april tot en met 12 april 2017


vorige dag Fotoalbum dag 3 volgende dag

Dag 3: het "oude" Dubai, souks en woestijnpret


Vandaag is een dag in twee stukken. Voor de middag gaan we het "oude" Dubai verkennen en in de namiddag gaan we een sundowner doen in de woestijn.

Maar eerst dus het oude Dubai. We kunnen dit makkelijk al wandelend doen want we moeten niet zo erg ver van ons hotel zijn. We gaan eerst langs de Indische wijk en komen zo in het oude Dubai. We slenteren er even door maar erg uitgebreid is het niet. We kunnen wel mooi de oude "koeltorens" van de huizen zien.

Kruiden te koop in de spice souk Na een frisdrankje (een frisse pint drinken op een terrasje zit er hier niet in) met zicht op de creek, nemen we de boottaxi over de creek naar Deira. Het is een komen en gaan van deze boottaxi's waarmee je voor een prikje het water over kunt.

Aan de overkant bezoeken we twee souks: de gold souk en de spice souk. Vooral de gold souk is toch wel indrukwekkend. Voor we terug naar de overkant varen bezoeken we ook nog even een oude school, waar we wat meer leren over het leven van de vroegere inwoners van Dubai.

Als we de creek terug overgestoken zijn, begint de honger te knagen en stoppen we bij een Indisch eettentje. De uitbater en zijn personeel bekijken hun Europese gasten vol verbazing en sloven zich uit om plaats voor ons te maken. Elke neemt het voortouw en bestelt enkele schotels. De vrouwen in het gezelschap vragen vorken maar met de mannen proberen we op zijn Indisch te eten met de handen tot grote hilariteit van het personeel en de andere klanten.

Het eten is simpel maar erg lekker. We laten nog wat extra schotels aanrukken en na nog een dessertje volgt dan de aangenaamste verrassing van de maaltijd als blijkt dat we voor een paar euro per man goed en veel gegeten hebben.

Na het eten is het tijd om terug naar het hotel te gaan voor onze woestijnafspraak. Op de terugweg wandelen we nog even langs het Al Fahidi fort.

Iets na de middag worden we opgepikt door twee 4x4's van Arabian Adventures en rijden we richting woestijn. Ik zit bij Silke en Marco in de auto en onze chauffeur is niet echt een kei in de weg vinden. We moeten nog 2 andere gasten gaan oppikken in het centrum van Dubai en het duurt een tijdje eer we hun hotel gevonden hebben. We vinden het eigenlijk wel niet erg want we krijgen nu een sightseeing rondrit in het centrum en kunnen ons een eerste keer vergapen aan de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld.

Als we eindelijk onze medepassagiers opgepikt hebben gaat het richting woestijn. Aan de ingang van het reservaat staat een kolonne 4WD's te wachten en samen rijden we de woestijn in nadat de druk uit de banden gelaten is. Eerst rijden we rustig naar een plek waar we een demonstratie met een slechtvalk bekijken. Onderweg zien we enkele Farasan gazelles.

De slechtvalkshow is niet echt bijzonder maar de omgeving maakt veel goed.

In kolonne door de woestijn Na de show moeten we terug instappen en gaan we "dune bashen". We volgen een konvooileider en storten ons met onze 4WD onvervaard op de woestijnduinen. Lachen geblazen! Het gaat er niet bepaald zachtjes aan toe!

Hierna stoppen we op een uitkijkpunt om iedereen wat op adem te laten komen. Na deze rustpauze rijden we rustig verder door de woestijn naar een mooi uitkijkpunt om te genieten van de zonsondergang boven de woestijn. Mooi!

Na wat mooie foto's gemaakt te hebben, rijden we verder naar het "bedoe´enenkamp". Alles is daar op en top commercieel maar wel dik in orde. We kunnen lekker eten (zelfs een wijntje of pintje drinken!), een ritje op een dromedaris maken, waterpijp roken, henna tattoo's laten zetten en leuke foto's laten nemen. Op het einde worden we nog vergast op het optreden van een buikdanseres. Hierna gaan alle lichten uit en kunnen we de sterrenhemel bewonderen, maar die viel bij mij wat tegen.

Als iedereen terug ingestapt is rijden we in kolonne terug naar de uitgang van het park en na het opblazen van onze banden, worden we terug naar ons hotel gebracht. Onze chauffeur laat nog maar eens blijken dat hij niet echt een wandelende GPS is en we rijden kilometers verkeerd. UIteindelijk komen we in de buurt en herken ik de straten. Ik kan hem uiteindelijk de weg wjzen naar ons hotel...

Veel later dan de rest zijn we terug na weer een fijne dag.