2 weekjes Dubai (Oman) - Veerle en Raf

6 april tot en met 13 april 2015
6 april tot en met 12 april 2017


vorige dag Fotoalbum dag 3 bis volgende dag

Dag 3 bis: mooie natuurwandeling door Wadi Shab - Bimmah Sinkhole


We staan op tijd op en na een lekker ontbijt stappen in onze huurwagen en rijden naar het 150km verder gelegen Wadi Shab. Eerst rijden we het binnenland in door een bergachtige streek en later buigen we terug naar de kust om zo verder te rijden naar het eindpunt van de wadi. We rijden door een heel droog, desolaat landschap.

In de wadi waar we naar toe rijden zou je een heel leuke wandeling moeten kunnen maken. We zijn benieuwd. Wadi's zijn scherp ingenseden valleien waardoor een rivier van de bergen naar de zee loopt. Of er water staat in de wadi hangt af van grondwater en regen. Wadi Shab zou nooit droog staan.

Na een vlotte, rustige rit komen we aan bij de wadi. We maken eerst een een sanitaire stop, stappen dan op een klein bootje dat ons voor één Rial per persoon naar de overkant brengt want daar start het wandelpad en drinken daar een verfrissing op een klein terrasje.

En dan start de wandeling. We wandelen langs het water door de vallei. In het begin zijn er nog wat tuinen die geïrrigeerd worden met het water van de wadi, maar na een tijdje wordt het landschap desolater en woester. Door de aanwezigheid van water is er ook steeds groen in de vallei en dat contrasteert prachtig met de droge dorre bergomgeving.

Na een tweetal uur wandelen, komen we aan het einde van het wandelpad langs het water. Van hieraf kan je nog een tijdje het water volgen door het pad hoger op de valleiwand te nemen, maar veel leuker is het om door het water naar het eindpunt van deze wadi te zwemmen/wandelen.

Eerst wacht Elke bij onze rugzakken en stap/zwem ik met Veerle door de opeenvolgende poelen en over de tussenliggende (scherpe) keien tot we in de laatste poel aanbelanden. Deze poel is erg smal maar vrij diep. Helemaal aan het eind is een smalle doorgang (+/-50cm) waardoor je kan zwemmen tot in een halfopen grot waarin een waterval zou zijn. Veerle ziet dit zwemstukje niet zitten en wacht me op buiten de doorgang. Ik zwem er wel door en na een tiental meter zwemmen door de rotsspleet kom ik inderdaad in een prachtige ruimte terecht met een klein watervalletje. Echt mooi. Het water is er overal te diep om te staan, dus je moet wel even rondzwemmen om rond te kijken of even aan de rotsen gaan hangen. Maar het is echt de moeite!

Na wat rondgekene te hebben, zwem ik terug naar Veerle en samen keren we terug naar Elke. Dan is het afwisseling van de wacht en blijft Veerle bij de rugzakken terwijl Elke en ik de zwem/wandeltocht maken. Elke gaat wel mee de grot in en vind het ook fantastisch. Samen met haar test ik ook even hoe diep de poel voor de grotingang is. Ik laat me daarvoor helemaal tot op de bodem zakken en sta dan met gestrekte armen onder Elke. Blijkbaar zat ik nog een serieus eind onder haar dus denken we dat het daar toch zeker 5-6 meter diep was!

Nadat we teruggekeerd zijn naar Veerle, laten we ons nog even opdrogen en wandelen dan terug naar het begin van de wadi. Nemen het bootje terug naar de overkant en drinken nog iets fris.

Als we terugrijden naar Muscat houden we eerst nog even halt bij het Bimmah Sinkhole. Een reusachtige grondverzakking die zo een schitterend natuurlijk zwembad vormde. We wandelen er rondom en gaan ook even de trap af tot aan het water.

Na deze tussenstop rijden we terug naar ons hotel. We frissen ons even op en gaan daarna lekker eten bij Bait al Luban. Een fijn restaurant vlak bij Mutrah Souq.

Na het eten rijden we terug naar het hotel voor een verdiende nachtrust.