2 weekjes Dubai (Oman) - Veerle en Raf

6 april tot en met 13 april 2015
6 april tot en met 12 april 2017


vorige dag Fotoalbum dag 5 volgende dag

Dag 5: JBR - Marina - oude stad "by night"

JBR
Vandaag is het niet echt een topdag voor mij want we gaan de "verplichte" stranddag doorbrengen en laat dat nu net iets zijn dat ik niet echt van harte doe.

Elke stuurt ons naar het populaire JBR. Het is een strand gelegen in het "nieuwe" Dubai, Dubai Marina. We zetten ons op het strand. Zonnebaden is niks voor mij dus ik lig al snel in het heerlijke water van de Perzisch Golf. Een beetje ronddobberend kijk ik rond naar de skyline van Dubai Marina, het Atlantis hotel op het Palm eiland en de skydivers boven mijn hoofd.

Terug op het strand, vind ik het veel te warm en maak ik een wandelingetje door Dubai Marina en langs The Walk die je langs de jachthaven brengt. Protserige jachten verdringen mekaar aan de kade en op de weg is het een komen en gaan van de meest prestigieuse wagens. Het is hier duidelijk de "Place m'as-tu vu" van Dubai.

Voor de rest houd ik me die dag bezig met rondslenteren, iets te drinken en snoepen gaan halen voor iedereen en veel in het water liggen en ik trek me op aan het feit dat de rest van het gezelschap blijkbaar wel een fijne dag heeft...
Grote moskee by night
Als de namiddag er op zit, besluiten we terug te keren naar ons hotel. We doen het dit keer niet per taxi, maar maken eens gebruik van de metro. 't Is eens iets anders.

Terug in het hotel splitsen onze wegen. De jeugd gaat ergens een burger eten en zal later vanavond een stapje in de wereld gaan zetten. Veerle en ik wandelen terug naar het oude Dubai om daar eens in het donker rond te kijken.

De aanblik van de Creek met de feeŽriek verlichte boten die af en aan varen en de mooi verlichte grote moskee met de schallende oproep voor het gebed, creŽren een fijne sfeer. We zijn zowat de enige aanwezige Europese toeristen maar niemand lijkt zich daar aan te storen. We kiezen een restaurantje met een terras grenzend aan de creek en ondanks het matige voedsel genieten we van de avond.

Na de terugwandeling langs de steeds drukke Indische wijk, gaan we nog even naar de nachtelijke skyline van Dubai kijken vanop het dak van ons hotel en dan is het weeral bedtijd.