2 weekjes Dubai (Oman) - Veerle en Raf

6 april tot en met 13 april 2015
6 april tot en met 12 april 2017


vorige dag Fotoalbum dag 6 bis volgende dag

Dag 6 bis: rondslenteren in het oude Dubai - afsluiten met een BBQ in de woestijn


Normaal gesproken zouden we deze namiddag naar huis vliegen langs Schiphol maar gelukkig heeft Elke voor ons de vluchten kunnen veranderen. We vliegen nu morgenvroeg naar Brussel. Een dagje langer in Dubai, naar Brussel in plaats van Amsterdam en een pak goedkoper: win-win-win!

We hebben nu rustig de tijd om nog wat te gaan rondwandelen in het "oude" Dubai. Elke gaat niet mee, maar zal ons tegen de middag komen opzoeken.

Het is weer bloedheet en we proberen onderweg elk streepje schaduw te benutten. In het oude Dubai zijn een aantal leuke dingen. Een klein maar leuk koffiemuseum. Een atelier waar andersvaliden kunstwerkjes maken. Verschillende kunstwinkels en ook een winkel met Iraans handwerk. Hier kunnen we niet voorbij zonder nog een souvenir te kopen.

Voor de middag wandelen we ook nog even door de souq en nog wat langs de creek. Om dan tegen de middag terug in het oude Dubai te eindigen in het Arabian Tea House. Op het supergezellig ingerichte binnenpleintje van het restaurant, wachten we op Elke voor de lunch. Lang hoeven we niet te wachten en we lunchen met een aantal Arabische hapjes. Lekker!

Voor de rest van de dag heeft Elke nog een leuk voorstel. We zullen met enkele van haar vrienden gaan barbecueŽn in de woestijn! Al Qudra lakes zou daarvoor de perfecte plek zijn. Dit zijn een aantal kunstmatige meren in de woestijn die natuurlijk heel wat vogelleven aantrekken in de woestijn. Jammer genoeg heeft men er ook een aantal exotisch vogelsoorten uitgezet die hier niet thuis horen.

Om de picknick voor te bereiden gaan we eerst shoppen in de carrefour en dan rijden we Dubai uit. We komen snel ter plekke en even later duiken ook Elkes vrienden op. Ik maak eerst een kort wandelingetje door de omgeving en kan een aantal mooie vogels spotten waaronder purperhoningzuigers en een koppel zwarthalszwanen (uitgezette exoten uit Zuid-Amerika). Het wordt verder een heel gezellige avond in een interessante mix van allerlei landen (BelgiŽ, BraziliŽ, Egypte, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Polen). Op het einde van de avond, na zonsondergang, maar onder het schijnsel van een prachtige volle maan, gaan Veerle en ik nog een wandelingetje maken. Om onze weg niet te verliezen beslissen we om de boord van het grillig gevormde meertje waar we bij staan te volgen en dan op onze stappen terug te keren. Zo gezegd, zo gedaan. Alleen loopt er toch iets mis. In dit doolhof in de woestijn hebben we ergens toch gemist blijkbaar en we vinden de rest van het gezelschap niet meer terug ...

Gelukkig hebben we telefoonbereik en verwittigen we Elke. We vragen haar om te toeteren met de wagen zodat we ons kunnen oriŽnteren maar we horen haar niet. Zijn we dan zo ver afgedwaald? Eťn van Elkes vrienden schiet ons te hulp en gaat met de grootlichten aan en zo nu en dan toeterend rondjes draaien rond de picknickplaats. Even later zien we hem tot onze opluchting rijden en zitten we terug op het juiste spoor! Wel even spannend, maar o zo dom!

We nemen tenslotte afscheid van de vrienden van Elke en keren terug naar Dubai. Op weg naar de autostrade zien we nog enkele Farasan gazelles weglopen in het licht van onze koplampen. Een mooi einde van weer een leuke dag.

Thuis gekomen pakken we onze spullen, checkt Elke ons al vast in en duiken we snel het bed in want morgen om 6 uur moeten we vertrekken naar de luchthaven.