Dwars door Oeganda 2019 - Raf

26 februari tot en 9 maart 2019


vooraf   volgende dag

Dag 1: een lange vlucht naar Entebbe


Gelukkig vertrok onze vlucht BEL467 met Brussels Airlines niet te vroeg (10u15) zodat ik me 's morgens niet al te veel moet haasten. Veerle brengt me met de auto tot in Mechelen en daar neem ik de trein naar de luchthaven. Netjes op tijd sta ik bij de eerste reisgezellen aan de Starbucks.

Een na een druppelen alle deelnemers binnen die vandaag vertrekken (de andere helft vertrok al 3 dagen geleden om in Oeganda eerst nog naar de berggorilla's te gaan kijken). Als iedereen aanwezig is, gaan we inchecken nadat Valerie van Broederlijk Delen eerst nog een groepsfoto neemt. Tot mijn spijt blijkt de stoel bij het raam, die ik netjes 24 uur op voorhand reserveerde, omgeboekt te zijn bij het inchecken van de fietsen. Er is ondertussen geen plaats bij het raam meer vrij en ik zal dus jammer genoeg niet kunnen genieten van de ongetwijfeld mooie uitzichten. Tja, jammer maar helaas...

Groepsfoto in Brussels Airport

Na een rimpelloze vlucht van een achttal uur komen we aan in Kigali, Rwanda. Na een tussenstop van een uurtje, vliegen we verder naar Entebbe en dat is dan maar een 40 minuten meer vliegen. Mooi op tijd landen we in Oeganda.

Visacontrole en grensformaliteiten verlopen heel vlot en binnen de kortste keren staan we met onze zakken en met onze immense fietsdozen klaar om de luchthaven te verlaten. Even is het nog wat behelpen als onze fietsdozen door de bagagescanner moeten maar ook dat verloopt nog vlot.

Buiten aan de luchthaven staan onze chauffeurs en onze begeleiders al op ons te wachten. Met het betere stapelwerk, geraken al onze fietsen op een kleine vrachtwagen en onze bagage in onze minibusjes.

Niet veel later worden we afgezet bij het ViaVia Guesthouse van Entebbe voor onze eerste nacht. We krijgen voor het slapen gaan nog een bord spaghetti als mddernachthapje en een koude Nile Special om de lange vlucht te verteren. Rond halfdrie kruipen we in ons bed voor een korte nachtrust. Morgen kunnen we er echt aan beginnen!!!