Dwars door Oeganda 2019 - Raf

26 februari tot en 9 maart 2019


    eerste dag

Voorbeschouwing reisverslag Dwars door Oeganda 2019


Toen ik in 2012 samen met Veerle door Oeganda reisde (dat verslag kan je hier lezen), vond ik Oeganda al een heel mooi land om door te reizen. Ik merkte toen een paar keer op hoe fantastisch het niet zou zijn om met de fiets door dit land te trekken.

Enkele jaren later kwam ik al surfend op de website van Broederlijk Delen terecht en ontdekte er de sponsortocht Dwars door Oeganda. Er begon meteen iets te kriebelen. Ik deed nog niet meteen mee maar het idee van een deelname bleef wel borrelen.

In 2018 zag ik de aankondiging van de nieuwe Dwars door Oeganda staan en Veerle overhaalde me om me in te schrijven.

Na een eerste infovergadering in Brussel bij Broederlijk Delen, schoot ik in actie. Sponsorgeld inzamelen bleek geen probleem. Dankzij mijn vrienden en kennissen zamelde ik in een mum van tijd meer dan 3000 euro in. Ruim boven de verwachte 1000 euro! (Merci sponsors!!!)

Volgende stap was het zoeken van een mountainbike. Ik ben een fervent fietser maar dan wel met de koersfiets. Ik heb zelf geen MTB! Een eerste aanbod was de fiets van Joeri, een Nissorap clubgenoot, maar aangezien de vering van die fiets stuk was, kwam ik uiteindelijk terecht bij een andere clubgenoot: Eggie leende mij zijn MTB.

Na een paar bezoekjes aan de fietsenmaker was de fiets volledig gereviseerd en kon ik eindelijk ook wat gaan trainen op een MTB. Verschillende weekends maakte ik de bossen tussen Herentals en Kasterlee onveilig en leerde zo de eerste knepen van het MTB-vak (letterlijk met vallen en opstaan).

Een zware griep enkele weken voor het vertrek, dreigde even nog wat roet in het eten te gooien maar Koen van El Camino Loco (de praktische organisator van de reis), stelde me gerust dat ik me met mijn fietskilometers voor het fysieke geen zorgen moest maken.

Een weekje voor het vertrek, moesten we onze fietsen inleveren bij een MTB-shop in Aarschot waar ze ingepakt werden en de dag voor vertrek al ingescheckt zouden worden in Brussels Airport.

En dan was het eindelijk 26 februari 2019 ...


Broederlijk Delen     El Camino Loco