IndonesiŽ-reis Veerle en Raf

(Inleefreis met 11.11.11.)

20 juli tot en met 11 augustus 2018


vorige dag   volgende dag

Dag 22: begin van een heel lange terugreis


Een Cytilink vlucht klaar voor het vertrek op de luchthaven van Pekanbaru Het is zo ver, onze reis zit er op en we moeten vertrekken voor een heel lange terugreis. Gelukkig schaften we de voorziene extra ontmoeting met de mensen van Bahtera Alam voor deze voormiddag af zodat we rustig kunnen vertrekken. Dat betekent: niet te vroeg opstaan, lekker ontbijten en dan nog even de koffers nakijken.

Rond halfelf vertrekken we naar de nabij gelegen luchthaven. We nemen eerst afscheid van Kris onze reisleider. Hij blijft nog een paar dagen langer in IndonesiŽ en vliegt dus niet mee.

In de kleine luchthaven van Pekanbaru gebeurt het inchecken aan de Citylink balie heel vlug en we zijn dus netjes op tijd voor onze vlucht van 13u05. Als we richting gates gaan, zien we echter dat onze vlucht aangekondigd staat met een vertraging van 1.5 uur! Dat hoeft niet meteen problematisch te zijn maar leuk is anders. We hadden normaal gesproken een transfertijd van 4 uur in Jakarta maar dat zal nu dus krimpen naar 2.5 uur en veel korter mag dat toch niet worden want de luchthaven van Jakarta is erg groot en we moeten ook veranderen van maatschappij dus we moeten onze bagage na deze vlucht oppikken en terug inchecken.

Maar, niks aan te doen. We nemen dan maar onze tijd om een eenvoudige lunch te nemen. Gelukkig neemt de vertraging niet meer toe en vertrekt Citylink vlucht QG937 dus rond 14u30.

Ik zou vanuit het vliegtuig graag een foto willen nemen van de immens grote palmolieplantages in Riau en wissel met Els van plaats voor een zitje aan het raam. Jammer genoeg is er redelijk wat bewolking en is het raampje vrij vuil. We zijn nog maar net opgestegen of je ziet overal de plantages liggen. Ik maak een paar foto's die niet zo goed lukken maar die wel een goed idee geven van de uitgestrektheid van deze plantages.

Na een vlucht van bijna 2 uur landen we in Jakarta. Onze bagage ligt vrij snel op de band en dan haasten we ons naar de luchthaventrein want we moeten ons van de binnenlandse naar de internationale luchthaven begeven. Alles staat goed aangegeven maar het is toch even wandelen en dan nog een eindje rijden met de trein. Alles samen maakt dat we aan de incheckbalie van Thai Airways aankomen als daar al geen andere passagiers meer te zien zijn.

We checken ons snel in en nemen dan afscheid van Hanna, Indri en Astrid. Hanna en Indri deden hun uiterste best om van onze reis een superervaring te maken en Astrid was een schitterende, gemotiveerde begeleidster/vertaalster gedurende de laatste week. Drie top-madammen!

Als het afscheid nemen wat lang duurt, krijg ik toch de wenk van een medewerker van de incheckbalie om verder te gaan en dat doen we dan maar. Aan de security en aan de grenscontrole is het erg rustig en dus zijn we daar snel doorheen en zijn we toch nog mooi op tijd voor onze vlucht naar Bangkok: TG436 die om 19u zal vertrekken.

Mooi op tijd beginnen we te boarden en even later stijgen we op om IndonesiŽ achter ons te laten. 3.5 uur later na een rustige vlucht landen we in Bangkok.

Hier is de transfer makkelijk want geen zorgen over de bagage en we kennen onze weg hier nog van de heenvlucht. We halen dan ook mooi op tijd onze overstap en om halfeen 's nachts stijgen we op in Bangkok met vlucht TG934 voor een lange vlucht van ongeveer 12 uur vliegen.

Immense palmolieplantages zo ver je kan kijken in de buurt van Pekanbaru, Riau, Sumatra