IndonesiŽ-reis Veerle en Raf

(Inleefreis met 11.11.11.)

20 juli tot en met 11 augustus 2018


    eerste dag

Voorbeschouwing reisverslag


Na onze reis naar Sri Lanka van vorig jaar hadden we niet echt plannen voor een nieuwe "grote" reis deze zomer maar dit veranderde toen we in 11.partner de aankondiging lazen van een nieuwe inleefreis met 11.11.11 naar IndonesiŽ. In 2011 hadden we ons al eens kandidaat gesteld voor zo'n inleefreis tijdens de zomer van 2012 maar uiteindelijk haakten we af (een beetje bevreesd voor de talrijke verplaatsingen per vliegtuig) en kozen we voor onze eerste reis voor een reis naar het mooie Oeganda (zoals je hier kan lezen).

We stelden ons dus opnieuw kandidaat begin januari en werden zo snel ingeschreven op de deelnemerslijst. We hadden ter voorbereiding twee samenkomsten met de deelnemers maar voor de rest was het spannend afwachten wat deze reis voor ons in petto zou hebben. Na het volledig zelfstandig reizen vorig jaar door Sri Lanka was dit terug even wennen.

Deze reis zou wel een heel andere reis worden dan onze vorige verre reizen want een inleefreis van 11.11.11 heeft als hoofdbedoeling om kennis te maken met lokale partnerorganisaties en hun projecten om zo beter inzicht te krijgen hoe 11.11.11 zijn middelen aanwendt in het zuiden. Ook de toeristische kant van IndonesiŽ zou aan bod komen maar natuurlijk beperkter dan tijdens een zuiver toeristische reis.

Na de laatste infovergadering begin juni was het aftellen tot 20 juli de dag van ons vertrek. Ons reisgezelschap zou bestaan uit 13 11.11.11-symphatisanten/vrijwilligers, 1 Belgische begeleider (de AziŽ-verantwoordelijke van 11.11.11) en twee Indonesische dames die onze reis praktisch in goede banen zouden leiden.

Zonsopgang op de Bromo met volle maan