Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 20 volgende dag

Dag 20: over het Victoriameer - dorpswandeling


Vissers op het Victoriameer Vandaag maken we een verplaatsing per boot. We varen een 6-tal kilometer over het Victoriameer naar een mooie baai waaraan het Lagoon Resort ligt. We worden ontvangen met de Belgische en de Nederlandse vlag op hun aanlegsteiger.

Onze banda's liggen in een mooie tuin die vol leven zit. Roodstaartmeerkatten bekijken ons nieuwsgierig vanop een afstand en de bizarre Reuzentoerako's vliegen constant heen en weer tussen nog een heleboel andere kleurrijke vogels. We zien nog verschillende soorten reigers, ibissen, hamerkoppen, bananeneters, steltkluten, neushoornvogels, ... teveel om allemaal op te noemen. Deze uitbundige fauna wordt nog verrijkt door het mooie zicht op het meer en de prachtige bomen en struiken waarvan verschillende getooid zijn met de meest exotische bloemen. Een echt prachtige tuin.

In de namiddag gaat een deel van ons gezelschap zich ontspannen bij het zwembad, maar wij besluiten onder leiding van gids Mufaka een dorpswandeling te maken in gezelschap van Dieter, Wendy, Els, Erik en Arne.

Mufaka is niet de meest enthousiaste gids die we al tegenkwamen, maar we leren toch weer heel wat bij. We zien veldjes met pindanoten en cassave (maniok). We leren ook de vanilleplant kennen. We merken ook olijf-, mango-, advocado- en jackfruitbomen op.

De prachtige, prehistorisch uitziende, reuzentoerako We bezoeken verder nog een schooltje en een kerk. Tijdens het terugwandelen passeren we langs een hut waar men alles klaar maakt voor de begrafenis van een overledene.

Zoals altijd hebben we onderweg veel bijval bij de kinderen. En meisje wandelt een heel eind met ons mee.

Na de wandeling genieten we nog na in de mooie tuin terwijl we iets drinken op een gezellig terras. Na het diner bewonderen we aan de oever van het Victoriameer een prachtige sterrenhemel.

Daarna is het weeral bedtijd.