Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 23 volgende dag

Dag 23: met de MTB langs dorpjes en naar Jinja


Na een minder lange nachtrust dan verwacht, staan we laat op naar Oegandese normen. We hebben ons voorgenomen om deze laatste dagen te relaxen en de batterijen terug op te laden voor de vermoeiende terugreis die ons morgen en overmorgen te wachten staat.

Mountainbiken in Oeganda Na het ontbijt huren we in het kamp twee mountainbikes. De kwaliteit laat wat te wensen over, maar het is doenbaar. Eerst maken we een ritje door de straatjes in de buurt van het kamp. De kaart die men ons meegaf blijkt volkomen onbruikbaar en we rijden dan maar wat op goed geluk. We vertrouwen op ons oriëntatiegevoel en proberen de Nijl een beetje als leidraad te gebruiken.

Het is een leuk tochtje over vlakke, stoffige, rode wegen en we worden overal enthousiast begroet en regelmatig nagelopen of zelfs per fiets begeleid door kinderen. Na een tijdje herkennen we het grote billboard dat aan de afslag naar ons kamp staat van de baan naar Jinja. We beslissen om even langs het kamp te rijden.

We stoppen even voor een plasje en een drankje en fietsen daarna tot in Jinja.

Daar zoeken we een café waar we iets kunnen krijgen voor de lunch en bestellen er een tosti. Terwijl we zitten te nippen aan ons drankje komt onze chauffeur Sam er aangewandeld. Hij bleef in Jina logeren om ons morgen terug te brengen. Blijkbaar had hij geen zin om heen en weer te reizen?

We trakteren hem op een biertje en hebben een stevige conversatie met hem. We hebben tijd genoeg want tosti's bereiden vraagt in Oeganda toch al snel anderhalf uur!!!

Na onze late lunch fietsen we rustig terug naar ons kamp en nemen een douche om het rode stof af te spoelen. Nu begrijpen we waarom de mensen er hier altijd zo "vuil" uitzien. Het stof van zo'n dagje fietsen zit echt overal!

Proper gewassen, proberen we al afspraken te maken voor ons bezoek aan Soft Power Education morgen maar dat verloopt nogal moeilijk. We zouden morgen om 8u30 opgepikt worden door iemand van SPE (Kibiina) maar die zou ook vandaag al even langskomen om al wat te babbelen met ons. We zien Kibiina niet verschijnen. We zullen morgen wel zien...

Gelukkig heeft de DJ er vanavond geen zin in en genieten we van een rustige laatste nacht in Oeganda.