Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 4 volgende dag

Dag 4: naar Sipi - wandelen aan de watervallen


Veerle overschouwt de Dead Dutchmen stroomversnelling De dag begint rustig want we moeten nog even wachten op één van onze chauffeurs die heen en terug naar Entebbe is gereden om de koffers van onze collega Turkish Airlines reizigers te gaan oppikken. Zij hebben geluk, hun koffers arriveerden met de volgende vlucht. Onze koffer is nog vermist, net als die van Dieter.

We maken van de wachttijd gebruik om nog even een ochtendwandeling te maken tot aan de oevers van de Nijl, vlak bij de Dead Dutchmen stroomversnelling. Het uitzicht is er erg mooi.

Als Sam met de koffers aankomt, pakken we de rest in en gaan we op weg voor een vrij lange rit naar Sipi op de flanken van Mount Elgon aan de grens met Kenia.

's Middags stoppen we in Mbale bij een sjiek hotel gekozen door Sam. We gaan er (een beetje tegen onze zin) lunchen samen met de lokale Oegandese upper class. Het buffet is niet echt lekker en vrij duur. Dat deze lunch toch het vermelden waard is, zal later blijken ...

Na de lunch rijden we verder naar onze lodge. Het is een van de weinige lodges waar we zullen verblijven die in handen is van een Oegandese eigenaar.

Op weg naar één van de Sipi watervallen Door het late vertrek 's morgens komen we later dan gepland aan in Sipi en starten we dan ook meteen met onze wandeling naar de watervallen.
We wandelen door matoke- en koffievelden en door een erg mooie natuur. De watervallen zijn prachtig.
Voor de eerste keer worden we geconfronteerd met de alom aanwezige kinderen in Oeganda en de "hello muzungu"s rollen van de bergflanken ("muzungu" is Swahili voor "blanke").
Onze gids legt ons uit wat de verschillende teelten zijn en laat ons stevig doorstappen om voor het donker terug te zijn. Zo hebben we het graag!

Na de prachtige wandeling, blijkt Luuk zich bij het diner niet lekker te voelen en nog anderen eten niet met volle smaak. Ook ik voel me niet echt 100% ...