Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 5 volgende dag

Dag 5: op reis naar Murchison Falls NP


Sipi Falls Resort, onze verblijfplaats in Sipi Vandaag staat de langste reisdag van de hele reis op het programma. We doorkruisen Oeganda van oost naar west boven Lake Kyoga met als einddoel Murchison Falls NP.

Bij het ontbijt blijken meerdere mensen wat ziekjes te zijn en ook Luuk is nog niet beter. Hebben we gisteren iets verkeerds gegeten in Mbale? We beginnen te vergelijken wie wat genomen had van het buffet, maar we vinden geen gemeenschappelijke boosdoener.
Veerle voelt zich kerngezond, ik voel me maar slapjes en besluit niet te ontbijten.

We rijden regelmatig langs de moerassige uitlopers van Lake Kyoga wat voor mooie landschappen zorgt. Ook de kleine dorpjes met nog echt typische afrikaanse hutjes kleuren het landschap. Over kleuren gesproken, een opvallend beeld is ook steeds weer de kleurrijke groepen kinderen in hun schooluniform bij de talrijke scholen.

Na een stevige rit gaan we 's middags lunchen in Lira waar we ons eerste tropische onweersbui te verwerken krijgen en meteen ook onze eerste en enige (wat mij vrij wonderbaarlijk lijkt!) lekke band van de reis.

Ik breng die middag meer tijd op het toilet door dan iets anders en eet amper iets.

Onderweg krijgen we wel goed nieuws. Onze koffer en die van Dieter zijn uiteindelijk in Entebbe geraakt met Brussels Airlines en een Matoke-chauffeur gaat ons tegemoet komen met een nieuwe bus (zodat we een gehuurd busje kunnen omwisselen) en met onze koffers!

De uitlopers van Lake Kyoga In de buurt van Karuma slaan we af richting Murchison Falls en daar staat inderdaad het busje met koffers op ons te wachten. Een blij weerzien, ware het niet dat ik me steeds beroerder ga voelen. Ik zie dat ook Dieter er niet gezond uitziet. Hij staat gewoon te rillen.

We vervolgen onze weg en rijden na een tijdje het park in. Onze eerste safari (door onze nederlandse vrienden standaard "gamedrive" genoemd) gaat van start, maar we hebben geen tijd om te genieten want we moeten in vliegende vaart door het park racen om de laatste overzet over de Nijl nog te halen om aan ons verblijf te geraken.

De combinatie van ziekte en de helse, hobbelige rit, maakt dat ik zeer blij ben dat ons busje met schuifraampjes uitgerust is, zodat ik tijdig ...

We halen onze pont en wachtend aan de Nijl, kijkend naar onze eerste nijlpaarden word ik zieker met de minuut. Ik ben blij als we verder kunnen. Check snel in met Veerle en kruip onmiddellijk in bed met bijna 40C koorts. Ik neem een paardemiddel voorgeschreven door reisadvies van UZ Gasthuisberg en heb een erg onrustige nacht. Veerle blijft zo gezond als een visje maar schrikt 's avonds ook wel even. Wanneer ze naar het sanitaire blok gaat, staat ze oog in oog met een grazend nijlpaard, dat eerder die avond Arne ook al de stuipen op het lijf had gejaagd door een schijnaanval in te zetten!