Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 6 volgende dag

Dag 6: boottocht naar de delta - namiddagsafari


Vandaag vroeg uit de veren, want we gaan een ochtendboottocht maken over de Nijl naar de delta aan Lake Albert.

Boottocht op de Nijl naar de Delta bij Lake Albert Ik voel me nog niet echt fit en heb nog lichte koorts maar besluit om toch mee te gaan, ik zou namelijk erg graag de zeldzame schoenbekooievaar spotten.

We schepen in bij Winston onze gids en zijn skipper. We pikken de rest van ons gezelschap op, die op een andere plaats verblijven. Dieter is blijkbaar te ziek om mee te gaan. Ook Els en Victor voelen zich niet helemaal OK.

De boottocht (met ontbijt, dat ik oversla) is erg mooi. Het landschap is prachtig en we kunnen heel wat vogels en dieren spotten. De schoenbekooievaar laat zich niet zien, maar we zien wel de mooie zadelbekooievaar.

Na de boottocht voel ik me al heel wat beter en probeer 's middags toch wat te eten.

Na de middag doen we ons eerste echte "gamedrive". We steken de pont over, het dak van ons busje gaat omhoog en het kijken, speuren, spotten, fotograferen en genieten kan beginnen.

Murchison Falls NP is een prachtig park. Het heeft een heel gevarieerd landschap en je kan er vrij veel dieren spotten. Roofdieren zien we vandaag niet, maar olifanten, giraffen, hartebeesten, Oeganda kobs, waterbokken en buffels kruisen vaak ons pad. We zien ook de schuwere bosbok en één van de kleinste antilopes in Oeganda, de Oribi.

Ook mooi is het "gespeel" van een groepje huzaarapen (blijkbaar de snelste apen ter wereld), met enkele Oeganda kobs.

We genoten van onze eerste safari in Afrika en als ik me 's avonds ook nog een pak beter voel en wat durf te eten, is de dag voor mij meer dan geslaagd.

Panoramisch zicht over Murchison Falls National Park