Oegandareis Veerle en Raf

21 juli tot en met 14 augustus 2012


vorige dag Fotoalbum dag 7 volgende dag

Dag 7: ochtendsafari - naar de Murchison waterval


Vandaag staan we "voor de verandering" nog eens vroeg op want we gaan op ochtendsafari en willen zeker ons plaatsje hebben op de eerste veerpont van de dag.

We zijn mooi op tijd en genieten nog van de zonsopgang boven de Nijl. Ik voel me vandaag terug gezond. Oef! Natuurlijk nog wel wat slapjes, maar dat komt wel in orde.

Kudde olifanten met jong Aan de overkant staat de rest van ons gezelschap al te wachten en we vertrekken dan ook meteen op safari met UWA (Uganda Wildlife Association) ranger James. We zien dit keer veel olifanten en minder giraffes.

Dan krijgen we van een tegenligger te horen dat er een leeuw in de buurt zou zijn. We cirkelen wat rond wat struikgewas maar een leeuw zien we niet ... Wel zien we een heel oude giraffe (hoe donkerder hoe ouder), die heel ziek is (een grote huidschimmelvlek zit op zijn nek) en hij is heel mager. Volgens James heeft hij niet lang meer te leven.

We picknicken 's middags bij een uitloper van Lake Edward en zien een kudde buffels voorbij trekken en nijlpaarden plonsen in het water voor ons. Ik heb al op minder mooie plekken gepicknicked!
Na de lunch is het tijd om terug naar de pont te rijden. Op de terugweg hebben we nog een ontmoeting met een boze olifantenstier die ons, dreigend met zijn oren, dwingt rechtsomkeer te maken en ons volgt tot we echt wegrijden. Onze ranger was er niet helemaal gerust in!

Omdat we nog wat tijd over hebben, gaan we op initiatief van Luuk en Nathalie de Paraa primary school bezoeken.
De examens zijn net achter de rug en de kinderen zijn hun school aan het kuisen. De school is in een verschrikkelijke staat en compleet overbevolkt. 583 leerlingen voor 5 klaslokalen met een jaarbudget van een 1000 euro. Bij het vertrek zorgen we er dan ook voor dat tenminste dit jaar het jaarbudget iets groter zal uitvallen. Veerle heeft het er even moelijk mee ...

In de namiddag nemen we de boot naar de voet van de Murchison watervallen.

Fotograferen is niet simpel Het is een rustige cruise die vooral op't einde erg mooi wordt. De watervallen zijn echt indrukwekkend, niet zozeer door hun hoogte maar wel door hun enorme kracht.

Niet minder indrukwekkend zijn de gigantische nijlkrokodillen die we hier zien zonnebaden!

Aan de voet van de waterval stappen we uit de boot en stappen we door een loden hitte naar de top, waar we heerlijk verfrist worden door het sproeiwater van de waterval.

Na nog wat genieten van het uitzicht, rijden we terug naar onze lodge. We passeren nog een modderpoel vol met buffels, maar wanneer we stoppen om wat foto's te nemen, blijkt het er te krioelen van de tseetsee-vliegen. De rest van de weg hebben we de handen vol met het verjagen van die vervelende beesten.

's Avonds genieten we met Arne, Johan en Hanneke op onze primitieve maar gezellige kampplaats na van weer een mooie dag