Sri Lanka-reis Veerle en Raf

5 juli tot en met 29 juli 2017


vooraf   volgende dag

Dag 1: start van de reis


Onze Airbus 380 voor vlucht EK58 van Düsseldorf naar Dubai maakt zich klaar voor vertrek Omdat onze vlucht naar Dubai pas om 21u30 vertrekt in Düsseldorf hebben we rustig de tijd om onze laatste spullen in te pakken voor we met de auto vertrekken naar de luchthaven. We vertrekken mooi op tijd om ons zeker niet te moeten haasten maar wegenwerken, een nukkige GPS en een stevige file door een grenscontrole op de Duits/Nederlandse grens zorgen ervoor dat de tijd uiteindelijk toch wat krap begint te worden als we Düsseldorf naderen.

Gelukkig vinden we snel onze gererveerde parking waar we onze auto voor een prikje 3,5 week gaan achterlaten en daar verloopt alles heel vlot. Snel onze rugzakken overladen in het pendelbusje, autosleutel afgeven en weg zijn we voor de korte rit naar de luchthaven.

We checkten ook al online in en dat maakt dat we uiteindelijk toch netjes op tijd aan onze gate zitten te wachten op het vertrek van onze vlucht.

Ik kijk daar met veel ontzag naar het vliegtuig dat voor ons klaarstaat. Zo'n A380, het grootste passagiersvliegtuig van de wereld, is toch echt wel een indrukwekkend toestel!

Mooi op tijd vertrekken we voor onze vlucht van een 6.5 uur. De A380 is ook vanbinnen een enorm vliegtuig. Je hebt vrij veel beenruimte in economy en het toestel is heel stil in vergelijking met andere vliegtuigen.

Met een vertrek om 21u30 en een tijdsverschil van 2 uur met Dubai, wordt het natuurlijk snel dag 2 van ons reisverslag!