Sri Lanka-reis Veerle en Raf

5 juli tot en met 29 juli 2017


vorige dag Fotoalbum dag 16 volgende dag

Dag 16: met de trein verder naar Ella


Vandaag moeten we afscheid nemen van ons allersympathiekste gastgezin, we reizen immers verder naar Ella. Voor we vertrekken moet de rekening natuurlijk nog betaald worden. Omdat we hier 3 nachten logeerden terwijl de meeste gasten hier maar 1 nacht blijven voor hun bezoek aan Horton Plains, blijkt de eigenaar ons overal een stevige korting op gegeven te hebben. We vinden die kortingen echt niet nodig en besluiten die te compenseren door een mooie fooi. Dat is dan weer buiten de gastvrouw gerekend want zij komt ons voor het vertrek nog snel een cadeautje toestoppen: een grote zak heerlijke thee waarvan we weten dat die weer bijna de helft van onze fooi teniet doet. Echt vriendelijke mensen!

Shortcut langs de sporen naar het centrum van Ella Maar vertrekken doen we dus. We wandelen naar het station van Ohiya en schaffen ons daar goedkope derdeklasse tickets aan naar Ohiya. Als de trein het station binnenbolt blijkt die al goed vol te zitten maar we vinden nog een plaatsje en installeren ons zo goed als mogelijk in de ruimte aan de deuren.

We genieten nog ruim 2 uur van de mooie landschappen die voorbijglijden tot we uiteindelijk in Ella aankomen. We stappen af en merken meteen dat Ella heel wat meer mensen trekt dan Ohiya! Het is een drukte van jewelste aan het station van aankomende mensen, tuktukchauffeurs en homestayeigenaars die hun gasten komen oppikken. We haasten ons uit de drukte en wandelen tot aan de hoofdstraat waar we een tuktukchauffeur aanspreken om ons naar onze nieuwe homestay te brengen: de Nature Paradise home stay.

We zitten een eindje buiten het centrum op een steile helling met een rustig terras tussen de boomkruinen en een tempel als buur. Als we ons ge´nstalleerd hebben wandelen we via een shortcut (de treinsporen!) terug naar het centrum begeleid door onze gastheer die ons vriendelijk de weg wijst.

Een heerlijke Arrack Attack en een frisse Lion We kuieren even door het (te) drukke centrum, kopen nog wat souvenirs en gaan dan iets drinken op een gezellig terrasje dat we gespot hadden vlak bij het station. Ik drink er een fris Lion bier en Veerle waagt zich aan een Arrack Attack, een cocktail op basis van Arrack een typische Sri Lankaanse sterke drank met ginger beer, honing en limoen. Heerlijk! Het is als Belg trouwens eens fijn om iets lekkers te kunnen drinken op een terrasje, het is ons eerste stadje in Sri Lanka waar je zo openlijk alcohol kan consumeren!

Terwijl we op het terras zitten worden we vergast op een optocht door de blijkbaar vernieuwde straat naar het station die vandaag plechtig geopend wordt door een of andere minister onder begeleiding van een fanfare van jonge meisjesmuzikanten.

Na onze verfrissende tussenstop wandelen we terug langs de spoorweg naar onze homestay en schuiven aan voor de zoveelste overheerlijke rice and curry.

Na het diner plannen we nog onze wandeling voor morgen en krijgen daarbij goed raad van onze gastheer en dan is het weeral slaaptijd.