Sri Lanka-reis Veerle en Raf

5 juli tot en met 29 juli 2017


vorige dag Fotoalbum dag 21 volgende dag

Dag 21: met de bus naar Tangalle - een lange strandwandeling


Met een flashy bus van Tissamaharama naar Tangalle Vandaag weer een verplaatsingsdag. Na het ontbijt nemen we een tuktuk naar het busstation van Tissa. Daar aangekomen dwingt onze tuktukchauffeur een vertrekkende bus naar Matara om te stoppen. We stappen snel over en zijn op weg naar Tangalle waar deze bus passeert. Hier gaan we enkele dagen uitrusten aan de kust.

Onze buschauffeur is weer van het F1-type en hij racet met ons via Hambantota naar onze eindbestemming. We proberen onze bijrijder in de bus duidelijk te maken dat we al voor Tangalle willen afstappen, maar dat past blijkbaar niet in zijn kraam want als we op de plaats zijn waar we willen afstappen racet de bus gewoon door tot in Tangalle centrum. De bus zelf heeft soms weer weg van een rijdende discotheek. Flashy verlichting en een grote TV vooraan met continu videoclips van optredens van Sri Lankaanse popgroepen en dat met de volumeknop goed open!.

In Tangalle stappen we af en nemen een tuktuk naar onze verblijfplaats voor de volgende 3 nachten: het Blue Skies Guest house and Restaurant.

Daar aangekomen worden we ontvangen door Suranga, een heel rustige aangename kerel. Onze kamer ziet er super uit en zijn restaurantje met terras oogt erg gezellig. Hij heeft voorlopig twee gastenkamers maar is er nog twee aan het bijbouwen.

We pakken onze spullen uit en gaan dan richting strand. We moeten door het luxueuze Lagoon Paradise Beach Resort gaan richting een overzet over de lagune naar het strand.

En wat een mooi strand. Hemelsblauwe lucht, goudbruin zand, palmbomen, indrukwekkende golven en bijna geen mens te zien. Dat laaste komt doordat het in deze periode van het jaar niet ideaal is om aan deze kust te verblijven voor de echte strandgangers want door de nu heersende zuidwesten moesson, staat er steeds veel wind en is de zee veel te woelig en gevaarlijk om te gaan zwemmen. Wij zijn geen strandliggers en zwemmers dus voor ons is deze rust heerlijk en we genieten ook van het spektakel van de woelige Indische oceaan.

Een goudbruin strand met palmbomen, schitterende golven en dat alles onder een straalblauwe hemel, wat wil je nog meer? We wandelen langs het strand richting Tangalle en stoppen bij de eerste gezellige strandbar die we tegenkomen. We eten er iets kleins en laten ons een drankje smaken.

Na een tijdje wandelen we verder en iets verderop worden we geconfronteerd met de grote schade die hier is aangebracht door de recente overstromingen na de hevige regen in mei. De kracht van het water moet enorm geweest zijn!

We wandelen dan verder langs het strand tot aan de haven van Tangalle waarbij we goed moeten opletten voor de soms verassend ver opkomende golven (en wat niet altijd lukt!).

Vlakbij de haven liggen ook wat kleinere vissersboten op het strand en als we bij eentje staan te kijken worden we aangesproken door een oude visser die ons heel wat weet te vertellen over de visvangst met die kleine maar ook met de grotere boten uit de haven.

Van de haven gaan we naar het centrum en gaan we op zoek naar een "beer shop". We willen niet terug naar huis zonder enkele flesjes Arrack als souvenir zodat we thuis ook die heerlijk Arrack attack eens kunnen maken!

Dan beslissen we om maar terug te wandelen naar onze homestay want dit is toch wel een heel eindje. We kunnen natuurlijk niet weerstaan aan de verlokking van nog een drankje aan dezelfde strandbar.

Terug in de homestay genieten we van een heerlijk stuk tonijn als diner en besluiten we de avond met een spelletje Rummikub met Suranga, waarbij BelgiŽ vlot wint van Sri Lanka in deze vriendschappelijke interland!