Sri Lanka-reis Veerle en Raf

5 juli tot en met 29 juli 2017


    eerste dag

Voorbeschouwing reisverslag


Marakolliya Beach Drie jaar na onze reis naar Peru werd het tijd om nog eens een mooie reis te maken.

Met onze vorige reizen (hier vind je de links naar de verslagen) reisden we al naar Afrika, Zuid-Amerika en ArabiŽ. In AziŽ (ArabiŽ niet meegerekend) waren we nog nooit en dus besloten we het in die richting te zoeken.

Na heel wat opzoek- en leeswerk op het internet en na het bekijken van prijzen van vliegtickets, viel onze blik op Sri Lanka, omschreven als de "Parel van AziŽ". Blijkbaar had dit relatief kleine land (iets kleiner dan BelgiŽ en Nederland samen) veel te bieden zowel op cultureel vlak als op natuurbeleving. Twee zaken die we belangrijk vinden voor onze reizen. Verder zou het land makkelijk te bereizen zijn met het openbaar vervoer wat we ook al een pluspunt vonden.

Bovendien lazen we bijna alleen maar positieve verhalen over de vriendelijkheid van de mensen, het lekkere eten en het aangename klimaat. De knoop was dus vrij snel doorgehakt: Sri lanka zou het worden!

Snel boekten we (ruim op tijd) onze tickets bij Emirates, waarbij bleek dat de vlucht vanuit DŁsseldorf 400 euro per persoon goedkoper was dan de vlucht vanuit Zaventem. Begrijpe wie kan! Ook de overstaptijd in Dubai zou vanuit DŁsseldorf perfect zijn en nog een pluspunt: de vlucht DŁsseldorf - Dubai wordt uitgevoerd met een A380 en met dit grootste passagiersvliegtuig van de wereld wou ik wel eens meevliegen!

Voor onze reis zelf legden we alleen onze verblijfplaatsen op voorhand vast via booking.com en voor 2 treinreizen reserveerden we op voorhand tickets via Visit Sri Lanka Tours. Al de rest zouden we in Sri Lanka zelf wel bekijken en regelen.

Eens de verblijfplaatsen vast lagen en de trein- en vliegtickets geboekt waren, begon het aftellen tot 5 juli.