Korte beschrijving van onze installatie

Foto panelen De installatie bestaat uit 16 Ubbink atrium 185Wp panelen gekoppeld aan een SMA Sunny Boy 2500 omvormer, resulterend in een theoretisch maximaal vermogen van 2960Wp DC.
(In praktijk is het totaal maximaal vermogen volgens de flash-data 2924Wp (= som van alle spanningen x de kleinste stroomwaarde), dus de kWh/kWp data die je terugvindt in de opbrengst-sectie zijn licht onderschat.)

Deze installatie werd naar onze volle tevredenheid ge´nstalleerd door Chronic in opdracht van FNC Solar uit Hove (een Ecostream-verdeler).

De opbrengstdata worden dagelijks gelogd door middel van een Sunny Beam met behulp van de Sunny Data Control-software en dan door het programma Sunny Report in een webformaat gegoten.

In de wintermaanden met de laagstaande zon, hebben we wat last van schaduw van de eerste rij panelen op de achterste. Verder uit elkaar zetten lukt niet meer (we hoogden de achterste rij ook al wat op). De dakafmetingen zijn nu eenmaal wat ze zijn en tijdens de betere "productiemaanden" hebben we absoluut geen last van schaduw, dus zal de minderopbrengst nog wel meevallen.

Via de links in de inhoudstafel hiernaast, kan je verder gaan kijken naar de opbrengstgegevens, foto's van de installatie, een nuttige links-pagina en als je zin hebt om iets te vragen of een reactie achter te laten kan je even ons Gastenboek bekijken.

Alvast veel kijk- en analyseerplezier en bedankt voor jullie bezoekje aan onze site!


Veerle en Raf